Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

Lídri G7 budú rokovať o politickej stratégii proti Islamskému štátu

Nemecký minister zahraničných vecí Frank-Walter Steinmeier Foto: TASR/AP

Steinmeier dnes poslancom povedal, že pozval svojich partnerov na schôdzku v čase výročného stretnutia Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa v New Yorku začne na budúci týždeň.

Berlín 11. septembra (TASR) - Predstavitelia skupiny G7 sa tento mesiac stretnú na diskusiách o politickej stratégii proti extrémistickej skupine Islamský štát (IS). S odvolaním sa na vyjadrenia nemeckého ministra zahraničných vecí Franka-Waltera Steinmeiera o tom dnes informovala agentúra AP.

Nemecko v súčasnosti predsedá skupine G7, do ktorej patria aj Spojené štáty, Kanada, Francúzsko, Británia, Japonsko a Taliansko. Steinmeier dnes poslancom povedal, že pozval svojich partnerov na schôdzku v čase výročného stretnutia Valného zhromaždenia OSN, ktoré sa v New Yorku začne na budúci týždeň.

Šéf nemeckej diplomacie zdôraznil potrebu politickej stratégie proti skupine Islamský štát, ktorá v poslednom období ovládla časti územia Iraku a Sýrie a vyhlásila na nich svoj kalifát. V New Yorku "budeme spolu diskutovať O tejto politickej stratégii s arabskými krajinami", spresnil Steinmeier.