Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Lietadlo EasyJetu pristálo núdzovo v Nemecku, výbušniny sa nenašli

Ilustračné foto Foto: TASR

Spomínaných troch mužov - občanov Spojeného kráľovstva vo veku 31, 38 a 48 rokov - zatkli a vypočuli. Nakoniec ich však prepustili bez vznesenia obvinení.

Berlín 11. júna (TASR) - Pilot letu spoločnosti EasyJet z Ľubľany do Londýna so 151 pasažiermi na palube v sobotu večer núdzovo pristál na letisku Kolín-Bonn po tom, čo sa dozvedel o "podozrivom rozhovore" v lietadle.

Jedna z cestujúcich totiž nahlásila palubnému personálu, že začula troch mužov, ako rozoberajú "teroristické témy". Ďalší pasažieri to však na výsluchoch nepotvrdili.

Cestujúci z lietadla vystúpili pomocou núdzových šmýkačiek a následne ich všetkých skontrolovala polícia.

Spomínaných troch mužov - občanov Spojeného kráľovstva vo veku 31, 38 a 48 rokov - zatkli a vypočuli. Nakoniec ich však prepustili bez vznesenia obvinení.

"V súčasnosti predpokladáme, že nehrozilo reálne nebezpečenstvo," citovala agentúra DPA hovorcu letiska Kolín-Bonn.

Polícia lietadlo po vyprázdnení prehľadala, žiadne stopy po výbušnine však nenašla. Zároveň kontrolovanou explóziou zneškodnila plecniak patriaci najstaršiemu zo zadržaných Britov, keďže sa zdalo, že sa v ňom nachádzajú káble. Neskôr sa ukázalo, že ide o nabíjacie káble s adaptérmi.

Trojica mala okrem toho v batožine knihu s názvom Kill (Zabiť) s vyobrazením zbrane, ktorá tiež vzbudila pozornosť.

Prílety aj odlety na letisku Kolín-Bonn boli zastavené viac ako tri hodiny. Incident si vyžiadal zrušenie dvoch a odklon 17 letov, 20 letov meškalo.