Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Lietadlo muselo núdzovo pristáť, zranilo sa päť ľudí

K zraneniam pätice pasažierov došlo počas tlačenice, ktorá vznikla, keď ľudia smerovali k núdzovým východom Foto: TASR

Prístroje lietadla so 150 pasažiermi smerujúceho z Váránasí na severovýchode Indie do hlavného mesta signalizovali v pondelok večer tesne pred pristátím hydraulickú poruchu.

Naí Dillí 8. septembra (TASR) - Päť pasažierov letu spoločnosti Air India utrpelo zranenia počas evakuácie, ku ktorej došlo po núdzovom pristáti lietadla v indickej metropole Naí Dillí. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Prístroje lietadla so 150 pasažiermi smerujúceho z Váránasí na severovýchode Indie do hlavného mesta signalizovali v pondelok večer tesne pred pristátím hydraulickú poruchu. Pilot vyhlásil okamžite stav núdze a upovedomil letovú prevádzku v Naí Dillí.

K zraneniam pätice pasažierov došlo počas tlačenice, ktorá vznikla, keď ľudia smerovali k núdzovým východom, uviedol príslušník letiskovej bezpečnosti.

Miestne média informovali aj o malom požiari, ku ktorému malo dôjsť v oblasti podvozku lietadla tesne po pristátí, pričom bol rýchlo uhasený. Spoločnosť Air India však správu o požiari poprela a za príčinu núdzového pristátia označila výlučne poruchu hydrauliky. Práve táto porucha mala podľa hovorcu spoločnosti za následok niekoľko iskier v čelnom podvozku stroja, avšak k nijakému požiaru podľa neho nedošlo.