Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Skupina mužov zaútočila v Londýne na ľudí asi kyselinou

Záchranná služba v Stratford Centre vo východnom Londýne, 23.9.2017. Foto: TASRAP

Privolaní zdravotníci ošetrili v sobotu v nákupnom stredisku Stratford Centre viacero zranených, celkový počet zasiahnutých osôb je však nejasný.

Londýn 24. septembra (TASR) - Medzi návštevníkmi londýnskeho nákupného strediska Stratford Centre vypukla v sobotu večer panika po tom, ako skupina mužov zaútočila na ľudí zatiaľ neidentifikovanou zdraviu škodlivou látkou. Privolaní zdravotníci ošetrili viacero zranených, celkový počet zasiahnutých osôb je však nejasný, informovala v noci na dnes agentúra DPA.

Svedkovia incidentu uviedli, že v priestoroch nákupného centra vypukla hádka, na čo niekoľko mužov postriekalo prítomných ľudí nebezpečnou látkou. Podľa vyjadrenia londýnskej Metropolitnej polície sa nepredpokladá, že by mohlo ísť o teroristický čin.


Policajti po uvedenej udalosti, ktorú opisujú ako možný kyselinový útok, zadržali jednu podozrivú osobu. Podľa údajov jedného z pracovníkov záchrannej služby bolo najmenej päť ľudí ošetrených na mieste a troch previezli do nemocnice. Metropolitná polícia informovala o šiestich zranených osobách.

Ako v tejto súvislosti pripomenula DPA, v Londýne došlo v ostatných mesiacoch k celému radu útokov s použitím žieravín, a to aj v rámci lúpežných prepadov a rôznych potýčok.