Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Londýnska polícia ukončila trojdňovú operáciu a obsadila podozrivý byt

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Približne 40-ročného muža, s ktorým sa jej dovtedy nepodarilo spojiť, zadržala pre porušenie zákona o výbušninách, pestovanie marihuany a kladenie odporu polícii.

Londýn 24. októbra (TASR) - Londýnska metropolitná polícia ukončila v noci nadnes trojdňové vyčkávanie a obsadila byt osoby, ktorú podozrievala z prechovávania horľavých a výbušných látok. Približne 40-ročného muža, s ktorým sa jej dovtedy nepodarilo spojiť, zadržala pre porušenie zákona o výbušninách, pestovanie marihuany a kladenie odporu polícii.

Polícia začala sledovať podozrivý byt v Northholte v piatok ráno na základe informácií, že sa tam skladujú nebezpečné látky vrátane veľkého množstva benzínu a iného horľavého materiálu, uviedol vo vyhlásení Scotland Yard.

Až do nedele sa však nepokúsila do bytu násilne vstúpiť v obave, že podozrivý môže mať psychické problémy, ktoré by policajný zásah zhoršil.

Z domu evakuovala asi 80 ľudí a vypratala aj 200-metrový okruh od budovy.

Po nočnom zásahu dnes polícia preverovala, či je oblasť bezpečná, aby sa ľudia mohli vrátiť domov.

"Chcel by som poďakovať všetkým miestnym obyvateľom, najmä tým, ktorí... sa nemohli vrátiť do svojich domovov, za ich trpezlivosť a spoluprácu," uviedol hlavný policajný superintendent Paul Martin.

Scotland Yard, centrála londýnskej metropolitnej polície, uviedol, že incident nesúvisel s terorizmom.