Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

Londýnski hasiči pre viacero požiarov vyhlásili pohotovosť

Na snímke dym smeruje cez pole k dobytku počas požiaru v londýnskej mestskej časti Wennington v utorok 19. júla 2022. Foto: TASR/AP

Vlakové spojenia z londýnskej železničnej stanice Euston smerom na Milton Keynes pozastavili pre požiar pri železničnej trati, píše stanica BBC.

Londýn 19. júla (TASR) - Londýnsky hasičský zbor (London Fire Brigade - LFB) v utorok vyhlásil stav pohotovosti pre viacero požiarov na území mesta. TASR o tom informuje na základe oznámenie LFB na sociálnej sieti.

Teploty v Británii v utorok dosiahli mimoriadne vysoké hodnoty. Londýnski hasiči zasahovali pri výraznom množstve vážnych prípadov, píše LFB na svojej oficiálnej webovej stránke. Ľudí vyzvali, aby na núdzovú linku 999 volali len v mimoriadnych situáciách, keď sú ohrozené životy.

Tridsať kusov hasičskej techniky zasahovalo pri požiari na predmestí Upminster na východe Londýna, ďalších 15 bolo nasadených v neďalekej mestskej časti Wennington. Hasiči zasahovali aj na ďalších miestach v britskej metropole.

Vlakové spojenia z londýnskej železničnej stanice Euston smerom na Milton Keynes pozastavili pre požiar pri železničnej trati, píše stanica BBC.

Meteorologická služba Met Office namerala v utorok na londýnskom letisku Heathrow 40,2 stupňa a podľa predpovedí počasia by teploty mohli dosiahnuť až 41 stupňov Celzia. V celom Anglicku preto platí najvyšší stupeň výstrahy.