Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Horúčavy nepoľavujú: Londýnski hasiči zasahovali pri stovkách požiarov

Hasiči zasahujú počas požiaru vo Wenningtone na východe Londýna v utorok 19. júla 2022. Foto: TASR/AP

Londýnsky starosta Sadiq Khan pre rozhlasovú stanicu BBC povedal, že utorok bol pre londýnskych hasičov "najrušnejší" od čias druhej svetovej vojny.

Londýn 20. júla (TASR) - Londýnsky hasičský zbor (London Fire Brigade - LFB) v utorok zasahoval pri stovkách požiarov spôsobených horúcim počasím. Podľa vyjadrenia LFB to bol ich najrušnejší deň od čias druhej svetovej vojny. TASR o tom informuje na základe stredajšieho oznámenia LFB.

"V Londýne bolo v utorok viac než 1146 mimoriadnych udalostí a vďaka hrdinskej práci hasičov neboli žiadne obete na životoch," uvádza LFB. Pre množstvo požiarov v utorok vyhlásili stav pohotovosti. Oheň zničil viac ako 40 domov a obchodov a zranenia utrpelo 16 hasičov, dodáva LFP.

Londýnsky starosta Sadiq Khan pre rozhlasovú stanicu BBC povedal, že utorok bol pre londýnskych hasičov "najrušnejší" od čias druhej svetovej vojny. "Bežne denne zaznamenáme 350 volaní, v rušné dni to môže byť 500 volaní. Požiarny zbor včera dostal viac než 2600 volaní v priebehu jedného dňa," povedal Khan. LFB spresnil, že to bolo 2670 telefonátov od 8.00 h v utorok do 6.30 h v stredu ráno.

Teplota v Británii v utorok po prvý raz v histórii meraní prekročila hranicu 40 stupňov Celzia. Meteorologická služba Met Office namerala na londýnskom letisku Heathrow 40,2 stupňa.