Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Do Tel Avivu stále nelietajú dve najväčšie nemecké aerolinky

Odstavené lietadlá spoločnosti Lufthansa na letisku v Düsseldorfe Foto: TASR/AP

Dôvodom sú pretrvávajúce obavy o bezpečnosť.

Berlín 25. júla (TASR) - Dve najväčšie nemecké letecké spoločnosti - Air Berlin a Lufthansa - uviedli, že zatiaľ neobnovujú lety do Izraela ani napriek tomu, že Európsky úrad pre leteckú bezpečnosť (EASA) upustil od odporúčania, aby sa aerolínie vyhli letom na letisko do Tel Avivu. Informovala dnes o tom agentúra AP.

Spoločnosť Air Berlin uviedla, že lety do Tel Avivu zostanú zrušené minimálne do dnešného poludnia, kým Lufthansa odkázala, že zrušila všetky na dnes naplánované lety do Tel Avivu v dôsledku pretrvávajúcich obáv o bezpečnosť.

Blízko medzinárodného letiska Ben Guriona v Tel Avive totiž tento týždeň dopadla raketa vystrelená militantmi z palestínskeho radikálneho hnutia Hamas, pripomína AP.

Lufthansa "uznáva značné úsilie Izraela o najlepšiu možnú ochranu letiska Ben Guriona" svojím protiraketovým systémom, uvádza nemecká letecká spoločnosť vo vyhlásení. "Lety budú obnovené hneď, keď bude možné túto ochranu preukázateľne garantovať," dodala.

Rušenia letov zo strany Lufthansy sa vzťahujú aj na dcérske spoločnosti Germanwings, Austrian Airlines, Swiss Airlines a Brussels Airlines.