Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Lufthansa do nedele nebude lietať v irackom vzdušnom priestore

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Lufthansa spresnila, že za normálnych okolností prevádzkuje dva lety týždenne do irackého Arbílu, kým jej dcérska spoločnosť Austrian Airlines lieta do Iraku denne.

Frankfurt 2. augusta (TASR) - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v piatok oznámila, že sa rozhodla nevykonávať lety nad Irakom do nedele 3. augusta vrátane. Rozhodnutie vstúpilo do platnosti okamžite, informovala agentúra Reuters.

Letecká spoločnosť na základe svojich vlastných hodnotení spresnila, že v súčasnosti nehrozí nebezpečenstvo v súvislosti s preletmi nad Irakom, alebo pre lety Lufthansy či spoločnosti Austrian Airlines do severoirackého mesta Arbíl.

"Predsa, ako preventívne opatrenie sa spoločnosť Lufthansa rozhodla vyhnúť irackému vzdušnému priestoru s okamžitou platnosťou do nedele vrátane," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.

Lufthansa spresnila, že za normálnych okolností prevádzkuje dva lety týždenne do Arbílu, kým jej dcérska spoločnosť Austrian Airlines lieta do Iraku denne.

Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) zakázal americkým leteckým spoločnostiam lietať v irackom vzdušnom priestore vo výške 9100 metrov alebo pod touto úrovňou. Odôvodnila to "potenciálne nebezpečnou situáciou v dôsledku ozbrojeného konfliktu" v oblasti.