Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Lufthansa nominovala na post šéfa spoločnosti AUA Kaya Kratkeho

Ilustračné foto, odstavené lietadlá spoločnosti Lufthansa na letisku v Düsseldorfe Foto: TASR/AP

Manažérovu nomináciu, o ktorej informovala dnes s odvolaním sa na Lufthansu tlačová agentúra APA, musí ešte 12. mája potvrdiť Dozorná rada AUA.

Viedeň 5. mája (TASR) - Nástupcom Jaana Albrechta (60) vo funkcii predsedu predstavenstva leteckej spoločnosti AUA by sa mal stať od 1. augusta Kay Kratky (57), ktorý v rámci materskej spoločnosti Lufthansa zodpovedá v súčasnosti za letovú prevádzku a manažment leteckej megakrižovatky vo Frankfurte nad Mohanom.

Manažérovu nomináciu, o ktorej informovala dnes s odvolaním sa na Lufthansu tlačová agentúra APA, musí ešte 12. mája potvrdiť Dozorná rada AUA.

Niekdajší pilot Lufthansy (od roku 1981) pôsobil od roku 2001 vo vedení Lufthansa Cargo, v rokoch 2008-2011 bol generálnym manažérom Jade Cargo International so sídlom v juhočínskom Šenžene. Od apríla 2011 je členom predstavenstva Lufthansy.

Medzi možnými nástupcami Jaana Albrechta sa v apríli spomínalo aj meno úradujúceho šéfa Germanwings, dcérskej spoločnosti Lufthansy, Thomasa Winkelmanna (55).

S Jaanom Albrechtom sa spája od roku 2012 prísny úsporný program AUA. Nemecký materský koncern Lufthansa teraz tohto úspešného manažéra vysiela do Turecka, konkrétne do SunExpressu - spoločnej dcérskej spoločnosti Lufthansy a Turkish Airlines.