Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

M. Šefčovič navštívil Prahu v rámci svojho turné o Energetickej únii

Maroš Šefčovič Foto: Youtube.com

Ide o sériu návštev členských štátov EÚ s cieľom prezentovať stratégiu Energetickej únie a zapojiť sa do dialógu na túto tému s národnými vládami, parlamentmi a všetkými zainteresovanými stranami.

Brusel 26. mája (TASR) - Európska komisia (EK) dnes oznámila, že jej podpredseda pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič dnes navštívil Prahu v rámci "Energy Union Tour". Ide o sériu návštev členských štátov EÚ s cieľom prezentovať stratégiu Energetickej únie a zapojiť sa do dialógu na túto tému s národnými vládami, parlamentmi a všetkými zainteresovanými stranami.

Po podobných návštevách Holandska a Lotyšska sa dnes Šefčovič stretol s predsedom vlády Českej republiky Bohuslavom Sobotkom, s poslancami a senátormi z podvýborov zaoberajúcich sa európskymi záležitosťami, energetikou a dopravou. Rokoval tiež s predsedom Senátu Milanom Štěchom a so šéfom Poslaneckej snemovne Janom Hamáčkom.

Spolu s českým ministrom priemyslu a obchodu Janom Mládkom sa podpredseda EK zúčastnil na pracovnom obede o energetickej účinnosti, ktorý zorganizovala mimovládna organizácia "Prague Twenty". Šefčovič tiež vystúpi na 10. Európskom fóre pre jadrovú energiu.

"Pri svojej predchádzajúcej návšteve v apríli tohto roku som predstavil hlavné aspekty stratégie Energetickej únie. Teraz sa sústredím na konkrétne a hmatateľné výhody, ktoré táto stratégia môže priniesť pre Českú republiku," uviedol Šefčovič pred odchodom do Prahy.

Ďalšou krajinou v poradí, ktorú navštívi v rámci svojho turné o Energetickej únii, bude Slovenská republika.