Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Zahraničie

Macedónski Albánci hrozia útokmi na vojsko i políciu, dali ultimátum

Foto: TASR/AP

Macedónska polícia i vláda je pod veľkým tlakom verejnosti po piatkovej vražde piatich macedónskych mužov neďaleko hlavného mesta Skopje.

Skopje 18. apríla (TASR) - Doposiaľ neznáma Armáda za oslobodenie okupovaných albánskych území pohrozila útokmi na macedónsku armádu i políciu v prípade, že sa do dvoch týždňov nestiahnu "z okupovaných albánskych teritórií". Informoval dnes o tom belehradský denník Večernje Novosti na svojej webovej stránke.

Vo vyhlásení v albánčine na portáli Potalb sa uvádza, že spomínaná armáda mala v Kosovskej Mitrovici "schôdzku generálneho štábu", po ktorej macedónskej vláde adresovala "ultimátum".

"Prosrsbká vláda (macedónskeho premiéra) Nikolu Gruevského šíri protialbánsku ideológiu a inscenuje útoky na nevinných Albáncov, a nikto zo skorumpovaných politikov v etnickom Albánsku nereaguje, pretože všetci sú zapredaní a zradcovia vlasti," uvádza sa v texte.

"Dosť sme mlčali, mlčanie sa skončilo," citovali Novosti z vyhlásenia. K zverejneniu textu došlo v čase napätej situácie v Macedónsku, kde je polícia i vláda pod veľkým tlakom verejnosti po piatkovej vražde piatich macedónskych mužov neďaleko hlavného mesta Skopje.