Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Macedónsko zadržalo stovky migrantov, nelegálne prešli cez hranice

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny.

Skopje 14. marca (TASR) - Príslušníci macedónskej armády a polície zadržali dnes stovky migrantov a utečencov, ktorí predtým ilegálne prešli cez grécku hranicu. Informovala o tom agentúra AP.

Stovky migrantov opustili dnes utečenecký tábor na severe Grécka. Následne sa prebrodili cez rieku, obišli hraničný plot a dostali sa do susedného Macedónska. Macedónska polícia teraz podniká kroky, aby celú skupinu vrátila nazad do Grécka.

"Prijímame opatrenia, aby sme skupinu vrátili do Grécka," uviedla podľa agentúry Reuters hovorkyňa macedónskej polície. "Polícia a armáda posilnili bezpečnosť v kritických miestach hranice," dodala.

Hranicu podľa hovorkyne prekročilo dnes len "niekoľko stoviek migrantov" a nie odhadovaných 2000, o ktorých už skôr informoval fotograf agentúry Reuters.

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny. Svoje hranice pre migrantov bez platných víz a pasov krajina úplne uzavrela minulý týždeň, po tom, ako k obdobnému kroku pristúpili aj ďalšie krajiny na takzvanej balkánskej trase: Slovinsko, Srbsko a Chorvátsko.