Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VERŠOTEPEC MACRON: Britskej tínedžerke napísal narodeninovú báseň

Emmanuel Macron. Foto: TASR/AP

Prezident Macron svoju lásku k literatúre i k umeniu ako takému spomína opakovane. Nebolo teda pre neho nič ťažké napísať mladej Britke báseň.

Paríž 2. novembra (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron venoval 13-ročnej tínedžerke z Británie vzácny a netradičný dar: napísal jej báseň.

Francúzske veľvyslanectvo v Británii tweetovalo vo štvrtok spoločne s básňou odkaz "Všetko najlepšie Sophie" po tom, ako tínedžerka ako prvá napísala a poslala francúzskemu lídrovi svoju báseň.

Sophie inšpirovala k napísaniu poézie pre prezidenta Macrona aprílová návšteva v Paríži a prehliadka Eiffelovej veže. Hlava štátu jej následne napísala tiež báseň s rovnakou tematikou - o Eiffelovej veži.

"Napísal jej jednu na výmenu," uvádzal tweet francúzskej ambasády, ktorý tiež uverejnil celé znenie Macronovej básne v anglickej i francúzskej verzii, dodala agentúra AP.

Prezident Macron svoju lásku k literatúre i k umeniu ako takému spomína opakovane. V utorok si napríklad počas svojej návštevy Štrasburgu zaspieval v opere s amatérskym speváckym zborom.