Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Macron, ktorý má koronavírus, je v stabilizovanom stave

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, archívne foto. Foto: TASR/AP

Macron v piatok cez sociálne siete informoval, že sa cíti dobre, ale príznaky ochorenia COVID-19 ho donútili zmierniť svoje obvyklé pracovné tempo.

Paríž 19. decembra (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý sa nakazil novým koronavírusom, je v stabilizovanom stave, pričom výsledky lekárskeho vyšetrenia boli uspokojujúce. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na sobotňajšie oznámenie prezidentskej kancelárie.

Macron, ktorý po odchode do domácej karantény pracuje zo svojej rezidencie mimo Paríža, "stále vykazuje rovnaké príznaky ochorenia COVID-19 (únava, kašeľ, stuhnutosť svalov)," uvádza sa v krátkom oznámení podpísanom jeho osobným lekárom. Prezident si tak naďalej plní svoje povinnosti.

Macron v piatok cez sociálne siete informoval, že sa cíti dobre, ale príznaky ochorenia COVID-19 ho donútili zmierniť svoje obvyklé pracovné tempo. Ubezpečil však, že prioritným problémom - napr. epidemiologickej situácii v krajine či brexitu - sa venuje z rezidencie La Lanterne, kam sa uchýlil do karantény. Avizoval, že správu o svojom zdravotnom stave bude zverejňovať každý deň. Dodal, že niet dôvodu, aby uňho choroba mala nepriaznivý vývoj.



Rezidencia La Lanterne je poľovnícky zámoček vo Versailles v departemente Yvelines. Macron sa tam presunul vo štvrtok popoludní po tom, čo Elyzejský palác oznámil, že prezident mal pozitívny výsledok testu na nový koronavírus. Spolu s ním tam je aj jeho osobný lekár Jean-Christophe Perrochon. Prvá dáma, Brigitte Macronová, zostala v Elyzejskom paláci v Paríži.

Od začiatku pandémie Francúzsko zaznamenalo viac ako dva milióny prípadov nákazy a vyše 60.000 úmrtí.
Na snímke prezidentská rezidencia La Lanterne vo Versailles 18. decembra 2020. Francúzsky prezident Emmanuel Macron mal pozitívny výsledok testu na nový koronavírus. Oznámil to vo štvrtok Elyzejský palác. Emmanuel Macron strávi karanténu v prezidentskej rezidencii vo Versailles.
Foto: TASR/AP