Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Macron prijal v Elyzejskom paláci libanonského premiéra Harírího

Francúzsky prezident Emmanuel Macron (vpravo) a odstupujúci libanonský premiér Saad Harírí pred stretnutím v Elyzejskom paláci 18. novembra 2017 v Paríži. Foto: TASR/AP

Harírí pricestoval do Francúzska v sobotu nadránom. Macron pozval v stredu Harírího aj s rodinou do Francúzska a zdôraznil, že mu neponúka politický exil.

Paríž 18. novembra (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron rokuje v sobotu napoludnie s odstupujúcim libanonským premiérom Saadom Harírím v Elyzejskom paláci v Paríži. Informovala o tom agentúra DPA.

Televízne stanice zverejnili zábery, na ktorých vidno ako Macron Harírího srdečne víta na vstupných schodoch do sídla hlavy štátu. Politici následne vošli do paláca, kde spustili rozhovory.

Harírí pricestoval do Francúzska v sobotu nadránom. Macron pozval v stredu Harírího aj s rodinou do Francúzska a zdôraznil, že mu neponúka politický "exil". Svojím pozvaním chce len prispieť k upokojeniu napätia v Libanone a rozptýliť obavy, že je Harírí nedobrovoľne zadržiavaný v Saudskej Arábii.

Ide o prvú cestu Saada Harírího do zahraničia mimo Saudskej Arábie po tom, ako 4. novembra oznámil svoje odstúpenie z funkcie.