Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Maďarská vláda: Z piatich nábožensky prenasledovaných sú 4 kresťania

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Predstaviteľ vlády vyjadril názor, že pre liberalizmus v spoločnosti sa o prenasledovaní kresťanov hovorí len málo.

Budapešť 11. októbra (TASR) - Kresťania sú dnes vo svete najprenasledovanejšou náboženskou skupinou, povedal dnes v maďarskej verejnoprávnej televízii M1 zástupca štátneho tajomníka maďarského ministerstva ľudských zdrojov Azbej Tristan, ktorý v kabinete zodpovedá za pomoc prenasledovaným kresťanom.

Predstaviteľ vlády vyjadril názor, že pre liberalizmus v spoločnosti sa o prenasledovaní kresťanov hovorí len málo. "Z piatich ľudí prenasledovaných pre ich náboženstvo sú štyria kresťania. Môžeme teda skonštatovať, že kresťanstvo je najprenasledovanejším náboženstvom," dodal Tristan.

Podľa jeho slov cieľom maďarskej vlády je na Blízkom východe či v Afrike prostredníctvom podporných programov zabezpečiť, aby tamojšie pôvodné kresťanské spoločenstvá mohli zostať v rodnej krajine a slobodne prejavovať svoju vieru.

"Dôležitou úlohou je prelomiť tabu, ktoré obklopuje v západnom svete tému prenasledovania kresťanov. Ide totiž o jav, ktorému sa nedostáva patričná pozornosť, najmä v západnej polovici sveta," povedal zástupca štátneho tajomníka, ktorý príčinu nezáujmu vidí v liberalizme a politickej korektnosti Západu.