Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Maďarské protiteroristické komando opäť zasahovalo proti radikálom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Okrem zbraní zhabali policajti nosiče dát, propagandistické materiály a na jednom z uvedených miest aj drogy.

Budapešť 24. novembra (TASR) - Maďarské protiteroristické komando TEK dnes opäť zasahovalo proti radikálom. Pri zosúladenom zásahu v piatich mestách a obciach predviedli päť podozrivých, ktorí majú prepojenie na niektorú z odnoží radikálnej organizácie Maďarský národný front. Policajti zhabali viaceré zbrane, informovala agentúra MTI.

Okrem zbraní zhabali policajti v Budapešti, Ipolytölgyesi, Jászárokszállási, Pécsi a v Putnoku aj nosiče dát, propagandistické materiály a na jednom z uvedených miest aj drogy, píše sa vo vyhlásení komunikačného odboru maďarskej polície.

Minulý utorok zadržali príslušníci TEK pri zásahu v Bönyi, Budakalásze, Budapešti, Jászberényi, Mosonmagyaróvári, Ráde, Saókeresztúre a Váci 12 ľudí, ktorí mali tiež väzby na Maďarský národný front. Pri domovej prehliadke našli veľké množstvo samopalov, pištolí a výbušnín. Jedenásť osôb vypočuli ako podozrivých z násilných trestných činov a zneužitia zbraní. Dvoch vzali do vyšetrovacej väzby.

Sedemdesiatšesťročný vodca Maďarského národného frontu István Györkös zastrelil 26. októbra pri domovej prehliadke v severomaďarskej obci Böny policajta a ďalšieho zranil.