Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Maďarskí policajti vykradli sklad dôkazov na policajnej stanici

V sklade zhabaných dôkazov možno nájsť zlato, šperky, elektroniku, nábytok, ale aj drogy.

Budapešť 16. mája (TASR) - Maďarskí policajti z veliteľstva XIX. budapeštianskeho obvodu (Kispest) už dlhší čas kradli zo skladu dôkazových materiálov na tamojšej policajnej stanici, uviedol dnes denník Népszava, podľa ktorého voči páchateľom zasiahla tento týždeň Národná ochranná služba (NVSZ).

V sklade zhabaných dôkazov možno nájsť zlato, šperky, elektroniku, nábytok, ale aj drogy. Jedine peniaze sú uložené inde - zvyčajne v trezore šéfa kriminálky, podotýka v tejto súvislosti denník Blikk. Upozorňuje, že kľúče od skladu môžu dostať iba určené osoby, pričom všetky pohyby sa zadokumentujú.

Z toho vyplýva, že do niekoľko mesiacov trvajúcich krádeží boli zainteresovaní viaceré osoby, píše Blikk. Veliteľa na nekalú činnosť upozornil jeden z policajtov, ktorý zavolal NVSZ.

Pri zásahu na policajnej stanici, ktorý uskutočnili v noci na stredu, museli preveliť policajtov z XVIII. do XIX. obvodu, pretože kvôli vypočúvaniam a desiatkam domových prehliadok, ktoré sa diali súčasne, nemal v Kispeste kto dbať o verejný poriadok.

Pri zásahu prichytili pri krádeži v sklade jedného z policajtov. Podľa informácií Blikku z policajných zdrojov sú medzi páchateľmi aj civilní pracovníci polície.

Národná ochranná služba, NVSZ, je samostatná organizácia, ktorá vznikla v roku 2011 s cieľom bojovať proti korupcii v štátnych orgánoch.