Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Maďarskí socialisti protestovali, kritizovali meškajúcu obnova metra

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predsedníčka budapeštianskej organizácie socialistov Ágnes Kunhalmiová podľa agentúry MTI povedala, že chátra nielen metro, ale aj školy a nemocnice.

Budapešť 20. januára (TASR) - Havarijný stav linky budapeštianskeho metra M3 a meškanie jeho rekonštrukcie kritizovali dnes v maďarskom hlavnom meste demonštranti na protestnom zhromaždení usporiadanom Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) na Západnom námestí (Nyugati tér).

Predsedníčka budapeštianskej organizácie socialistov Ágnes Kunhalmiová podľa agentúry MTI povedala, že chátra nielen metro, ale aj školy a nemocnice. "Vládnuca strana Fidesz poukazuje na svojich predchodcov, pričom vládne už siedmy rok," dodala.

Parlamentný poslanec MSZP za Budapešť Csaba Molnár podotkol, že Budapešťania prispievajú denne do štátneho rozpočtu sumou 20 miliárd forintov (65 miliónov eur) a musia jazdiť metrom, v ktorom môže kedykoľvek vypuknúť požiar.

Demonštranti ďalej ostro kritizovali vedenie metropoly za zoštátnenie majetku mesta, ako aj za jeho plány na usporiadanie letných olympijských hier v roku 2024.