Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Cez hraničné zábrany sa dostane takmer štvrtina migrantov

Na archívnej snímke migranti sledujú policajtov, ktorí strážia vchod do tábora v Debrecíne 29. júna 2015. Foto: TASR/MTI

Z údajov maďarskej polície vyplýva, že minulú sobotu sa pokúsilo ilegálne prekročiť maďarské hranice 129 cudzincov. Hliadky 99 z nich v tom zabránili a 30 ľudí zadržali na maďarskom území.

Budapešť 1. augusta (TASR) - Takmer štvrtine migrantov sa podarí ilegálne prekročiť srbsko-maďarské štátne hranice - väčšinu z nich však zadržia na maďarskom území policajné a vojenské hliadky, píše dnes internetové vydanie denníka Magyar Nemzet.

Z aktuálnych údajov maďarskej polície vyplýva, že minulú sobotu sa pokúsilo ilegálne prekročiť maďarské hranice 129 cudzincov. Hliadky 99-tim z nich v tom zabránili a 30 ľudí zadržali už na maďarskom území a poslali späť na srbské územie.

V piatok chcelo ilegálne prekročiť hranice 229 migrantov, pričom 103-om sa to podarilo.

Maďarsko 5. júla zaviedlo tzv. hĺbkovú kontrolu hraníc. V rámci tohto opatrenia zadržaných narušiteľov hraníc v pásme do ôsmich kilometrov od hranice odprevadia k bránam na hraničných zábranách a vrátia ich späť.

Poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi uviedol, že v maďarských zberných táboroch je čoraz menej migrantov, kapacity týchto zariadení sú využité na 41-60 percent.