Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Diaľnice sú v Maďarsku miestami pokryté kašovitou vrstvou snehu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Vlaky v Maďarsku napriek sneženiu premávajú podľa cestovného poriadku.

Budapešť 9. januára (TASR) - Viaceré úseky maďarských diaľnic M1, M7, M3 a budapeštianskeho diaľničného obchvatu M0 boli v stredu ráno po výdatnom snežení pokryté kašovitou vrstvou snehu, informoval dopravný server Útinform.hu.

Nehody zaznamenali na 51. kilometri východného sektora diaľnice M0 pri Péceli, kde sa skrížil kamión, na diaľnici M7 sa pri výjazde Kápolnásnyék na 38. kilometri juhovýchodne od Budapešti zrazilo niekoľko vozidiel v smere k maďarsko-chorvátskemu hraničnému priechodu Letenye a na tej istej diaľnici v opačnom smere sa stala dopravná nehoda na 36. kilometri. V uvedených úsekoch boli prejazdné iba vnútorné jazdné pruhy diaľnice.

V utorok sa podľa agentúry MTI pri dopravných nehodách na zasnežených cestách zranilo sedem ľudí. Hasiči vyťahovali zapadnuté vozidlá v 23 prípadoch, najmä v Budapešti a v Peštianskej a Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe. Požiarnici zasahovali v siedmich prípadoch pri vyvrátených stromoch či popadaných konároch.

Vlaky v Maďarsku napriek sneženiu premávajú podľa cestovného poriadku; meškania zaznamenali iba na tratiach Budapešť–Újszász–Szolnok a Záhony–Nyíregyháza, kde spoje meškajú 20-30 minút.

Podľa informácií úradu civilnej ochrany OKF žiadne obce neboli odrezané od sveta a nehlásili nikde ani výpadky v dodávke elektrickej energie.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach