Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Zahraničie

Maďarsko nebude sprísňovať opatrenia, epidémia má priaznivú dynamiku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V pondelok pribudlo v Maďarsku 851 osôb nakazených novým druhom koronavírusu a osem úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Budapešť 29. septembra (TASR) - Dynamika koronavírusovej epidémie v Maďarsku sa vyvíja priaznivo - denný prírastok nakazených sa spomaľuje a preto už nie je potrebné ďalej sprísňovať existujúce opatrenia.

Po rokovaní operačného štábu to v utorok povedala v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby (ÁNTSZ) Cecília Müllerová.

Podľa spravodajského servera Szeretlekmagyarország.hu Müllerová pripomenula, že v 34., 35. a 36. kalendárnom týždni sa počet potvrdených infikovaných každý týždeň strojnásobil, nasledujúce dva týždne bol týždenný prírastok už len poldruhanásobný, ďalší týždeň stúpol iba o tretinu a v uplynulých dňoch rastie počet nakazených denne len o dve percentá.

V pondelok pribudlo v Maďarsku 851 osôb nakazených novým druhom koronavírusu a osem úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19.

Počet potvrdených prípadov infekcie uvedeným vírusom SARS-CoV-2 stúpol na 25.567. Počet obetí choroby spôsobovanej týmto vírusom dosiahol 757. Z nákazy sa vyliečilo 5173 osôb.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach