Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 7. jún 2024Meniny má Róbert
< sekcia Zahraničie

Obvinenej Eve V. odmietol maďarský súd žiadosť o domácu väzbu

Obvinená Slovenka Eva V. vchádza s putami na rukách do súdnej siene v budove Súdu pre okolie Budapešti 29. augusta 2013. Foto: TASR/MTI

Maďarský denník Blikk uviedol, že Eva V. by chcela počkať na rozsudok v luxusnom byte s elektronickým náramkom. Byt by mal mať najmenej tri izby a dve kúpeľne.

Budapešť 29. augusta (TASR) - Žiadosť advokáta obvinenej Slovenky Evy V. o určenie kaucie a umiestnenie mandantky do domácej väzby dnes sudkyňa Súdu pre okolie Budapešti, v druhý deň pojednávania, odmietla. Informoval o tom maďarský denník Blikk.

Podľa denníka rodina obvinenej hľadá v Budapešti luxusný podnájom a plánuje podať ďalšie žiadosti o umožnenie domácej väzby.

Súdny proces so ženou, ktorá je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody so štyrmi obeťami sa začal v utorok výpoveďami svedkov nehody.

Blikk uviedol, že Eva V. by chcela počkať na rozsudok v luxusnom byte s elektronickým náramkom. Byt by mal mať najmenej tri izby a dve kúpeľne.

Galéria: Druhý deň súdneho procesu so Slovenkou Evou V.





Slovenka v utorok odmietla vypovedať a vyhlásila, že sa cíti byť nevinnou v oboch bodoch obžaloby. Obvinená je z viacnásobnej vraždy spôsobenej jazdou pod vplyvom alkoholu a z trestného činu ohrozovania cestnej premávky.

Okresný súd v Gödöllö, ktorý prípad pojednáva na pôde Súdu pre okolie Budapešti, vytýčil na pojednávanie osem dní, posledný by mal byť 27. septembra.

Súd dnes pokračoval

Vypočutím ďalších ôsmich svedkov pokračoval dnes druhým dňom pojednávania proces so Slovenkou Evou V. na Súde pre okolie Budapešti. V kauze tragickej dopravnej nehody so štyrmi obeťami navrhol obhajca obvinenej Péter Novák ďalšiu expertízu, ktorá by prostredníctvom záznamu kamery z diaľnice vyvrátila obvinenie Evy V. z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.

Podľa spravodajského servera Velvet.hu zo záznamu kamery inštalovanej na 51. kilometri diaľnice by podľa advokáta Slovenky bolo možné dokázať jej nevinu v druhom bode obžaloby.

Súd dnes vypočul svedkov, ktorí hovorili o tom, ako obvinená riadila svoje vozidlo pred haváriou, či ohrozovala premávku rýchlou jazdou. Zazneli aj výpovede týkajúce sa polohy fľaše vodky, z ktorej Eva V. údajne pila po nehode. Súd zisťoval aj to, či riadne fungovalo osvetlenie vozidla obetí.

Pojednávanie bude pokračovať v utorok 3. septembra výpoveďou technických expertov. Súdny proces so ženou, ktorá je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody so štyrmi obeťami sa začal v utorok výpoveďami svedkov nehody.

Eva V., ktorá je v Maďarsku od 23. augusta 2012 vo vyšetrovacej väzbe, podľa výsledkov vyšetrovania mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Súd viackrát predĺžil vyšetrovaciu väzbu. Návrh jej obhajcu na prepustenie na kauciu a na domáce väzenie súd odmietol.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.