Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku havarovalo policajné auto na čele Orbánovej kolóny

Maďarský premiér Viktor Orbán, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Zrážka sa stala o 09.30 h v XV. budapeštianskom obvode na križovatke ulice Szerencsi utca s príjazdovou cestou na diaľnicu M3. Pickup riadil 53-ročný Budapešťan.

Budapešť 8. januára (TASR) - Maďarská polícia vyšetruje príčiny nehody policajného vozidla, ktoré v utorok viedlo kolónu áut premiéra Viktora Orbána. Do auta, ktoré používalo zvukové i svetelné výstražné znamenie, narazil pickup Toyota Hilux. Pri havárii sa nikto nezranil, informovala polícia na internetovej stránke Police.hu.

Zrážka sa stala o 09.30 h v XV. budapeštianskom obvode na križovatke ulice Szerencsi utca s príjazdovou cestou na diaľnicu M3. Pickup riadil 53-ročný Budapešťan. Kolóna podľa polície pokračovala v jazde.

Spravodajský server Index.hu pripomenul, že v roku 2013 utrpelo vozidlo Orbánovej kolóny podstatne vážnejšiu nehodu, ku ktorej došlo zhruba 30 kilometrov juhovýchodne od rumunského mesta Targu Mureš. Do mikrobusu s maďarskou delegáciou čelne narazilo predbiehajúce protiidúce auto. Vodič vozidla, ktoré porušilo predpisy, zahynul.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach