Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Maďarsko je pod paľbou EÚ a Sorosových organizácií, tvrdí poslanec

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Maďarský vládny poslanec István Hollik povedal, že Maďarsku sa vyhrážajú viaceré orgány EÚ, Sorosove organizácie, ale aj Rada Európy či Európsky súd pre ľudské práva. Dôvodom sú migranti.

Budapešť 24. marca (TASR) - Maďarsko je pod ostrou paľbou Európskej únie a organizácií amerického finančníka Georgea Sorosa, lebo nie je ochotné prijímať migrantov. V mene strán vládneho bloku Fidesz-Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP) to vyhlásil dnes parlamentný poslanec KDNP István Hollik.

Podľa agentúry MTI poslanec tvrdí, že Maďarsku sa vyhrážajú viaceré orgány EÚ, Sorosove organizácie, ale aj Rada Európy či Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu. Zmenu prisťahovaleckej politiky Maďarska sa snažia dosiahnuť okrem iného prostredníctvom disciplinárneho konania, zastavenia vyplácania prostriedkov z kohéznych fondov či pozastavenia hlasovacieho práva v EÚ, povedal Hollik.

"Je to poburujúce, pretože prisťahovalectvo evidentne ohrozuje bezpečnosť aj identitu Európy," vyjadril sa poslanec vládnej strany a dodal, že Fidesz-KDNP aj napriek tomuto tlaku bude pokračovať v dôslednej ochrane južnej hranice Maďarska a hraníc Európy.