Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Miškovci sa objavili bilbordy kanadskej vlády proti vysťahovalectvu

Na niektorých miestach bilbordy prelepili a v elektronických médiách sa zatiaľ kanadská výzva neobjavila, uviedla MTI.

Budapešť 20. januára (TASR) - V maďarskom Miškovci sa objavili v sobotu na verejných priestranstvách bilbordy s oznámením kanadskej vlády, na ktorých upozorňujú na sprísnený systém migračnej politiky, v rámci ktorého žiadateľov prichádzajúcich s neodôvodnenými žiadosťami podstatne rýchlejšie vrátia späť.

Ako uviedla tlačová agentúra MTI, kanadské veľvyslanectvo v Budapešti spustilo tento týždeň štvortýždňovú informačnú kampaň v Miškovci, v rámci ktorej prostredníctvom bilbordov a médií chce prezentovať nový systém migračnej politiky.

Primátor Miškovca Ákos Kriza (nominant vládnych strán Fidesz-KDNP) ostro kritizoval veľvyslanectvo za kampaň a vyjadril pobúrenie nad tým, že kampaň je zameraná iba na Miškovec.

Na niektorých miestach bilbordy prelepili a v elektronických médiách sa zatiaľ kanadská výzva neobjavila, uviedla MTI.

Podľa kanadského zastupiteľstva veľké množstvo žiadateľov z Maďarska pochádza práve z regiónu Miškovca.

Hovorca maďarskej vlády András Giró Szász v stredu zdôraznil, že kanadská vláda vlani v decembri deklarovala, že Maďarsko je jednoznačne bezpečnou krajinou, preto akékoľvek žiadosti o utečenecký štatút sú bezpredmetné. Kanadský minister pre migráciu maďarskému ministrovi vnútra napísal list, v ktorom oceňuje maďarské snahy o integráciu Rómov a konštatoval, že kanadská kampaň je vedená kvôli vnútorným problémom Kanady.