Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Na dvore györskej nemocnice našli zamrznutú pacientku

Žena bola ošetrovaná na psychiatrickom oddelení nemocnice.

Budapešť 29. januára (TASR) - Lekári už nedokázali pomôcť vyše 90-ročnej pacientke psychiatrického oddelenia nemocnice na Zrínyiho ulici v maďarskom Györi, ktorú našli zamrznutú v parku. Informoval o tom dnes regionálny denník Kisalföld odvolávajúc sa na informácie riaditeľa nemocnice Jánosa Tamása.

Žena bola ošetrovaná na psychiatrickom oddelení nemocnice. V rámci areálu nemocnice sa môžu pacienti voľne pohybovať, vrátnica je iba pri hlavnom vchode do zdravotníckeho zariadenia. Pacientku vonku v tme by boli zaznamenali iba v prípade, ak by prešla cez vrátnicu, čo však neurobila.

Personál nemocnice pacientku začal hľadať okamžite, ako zistil, že chýba. Polícia i vedenie nemocnice nariadili vyšetrenie prípadu, nie je vylúčená ani osobná zodpovednosť zdravotníkov.

Vyšetrovaním chcú okrem iného zistiť, koľko času mohlo ubehnúť od jej zmiznutia a nájdenia v parku. Lekári sa ju snažili ešte oživovať, ale neúspešne.

Počas uplynulého víkendu zomreli v Maďarsku na podchladenie dovedna štyria ľudia. Nočná teplota klesla v Novohradskej župe v noci zo soboty na nedeľu až pod mínus 19 stupňov Celzia.