Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Muža, ktorý strieľal na prokuratúre, vzali do väzby

Ilustračné foto Foto: TASR - Martin Baumann

Obhajca podozrivého Róbert Horváth novinárom povedal, že jeho mandant si na nič zo stredajších udalostí nespomína.

Budapešť 18. marca (TASR) - Budínsky ústredný oblastný súd dnes rozhodol o uvalení vyšetrovacej väzby na muža, ktorý v stredu strieľal samopalom na prokuratúre v maďarskom meste Kiskunhalas. Informovala o tom agentúra MTI.

Obhajca podozrivého Róbert Horváth novinárom povedal, že jeho mandant si na nič zo stredajších udalostí nespomína. Zdravotný stav podozrivého je podľa neho veľmi nepriaznivý v dôsledku dlhodobých krívd, ktoré mu spôsobovala justícia.

"Aj do budovy prokuratúry vstupoval v stredu po požití dávky sedatív," uviedol obhajca. V zmysle rozhodnutia súdu podozrivý strávi 30 dní vyšetrovacej väzby v justičnom psychiatrickom inštitúte.

Muž z mestečka Jánoshalma v Báčsko-malokumánskej župe prišiel do budovy prokuratúry okolo 09.00 h s automatickou zbraňou typu Kalašnikov. Podľa miestnej tlače chcel zastreliť vedúceho prokurátora Pétera Téglása, ktorý v jeho prípade vypracoval obžalobu.

Útočníka zastavil zamestnanec prokuratúry ešte predtým, než sa dostal do kancelárie hlavného prokurátora, a odzbrojili ho dvaja policajti čakajúci na prokuratúre na výsluch. Pri zásahu páchateľ trikrát vystrelil, nikoho však nezranil. Následne stratil vedomie, preto k nemu zavolali záchrannú službu.