Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Maďarský minister obrany pri nehode utrpel zlomeninu vykĺbeného ramena

Záchranársky vrtuľník so zraneným maďarským minsitrom obrany Csabom Hendem na palube pristáva na streche nemocnice v Budapešti 19. septembra 2013. Foto: TASR/MTI

Zranenia utrpeli piati ľudia.

Budapešť 19. septembra (TASR) - Zlomeninu vykĺbeného pravého ramena utrpel dnes pri dopravnej nehode v Novohradskej župe maďarský minister obrany Csaba Hende. Jeho zdravotný stav je stabilizovaný a po vyšetreniach v piatok sa rozhodnú lekári o ďalšom postupe.

Na večernej tlačovej konferencii o tom podľa tlačovej agentúry MTI informoval veliteľ Zdravotníckeho centra Maďarskej armády, brigádny generál István Szabó.

Podľa jeho slov je v stabilizovanom stave vo Vojenskej nemocnici v Budapešti aj vodič druhého havarovaného vozidla, ktorého prijali so zraneniami v brušnej oblasti.

Pri nehode, ktorá sa stala v neskorých popoludňajších hodinách, sa na ceste medzi mestečkom Sečany (Szécsény) a obcou Holovka (Hollókő) zrazili dva automobily. V jednom z nich smeroval minister obrany na stretnutie s občanmi v Sečanoch. Podľa prvých informácií z dejiska nehody nebol vinníkom nehody šofér vládnej limuzíny.

Maďarská verejnoprávna televízia a tlačová agentúra MTI neskôr informovali, že úsek medzi obcami Veľké Lovce (Nagylóc) a Zsunypuszta, bohatý na zákruty, chcela dvojica pretekárov v rallye bez adekvátneho povolenia uzavrieť. Vládne vozidlo, ktoré používalo signalizačné zariadenie, sa síce vyhlo mužovi, signalizujúcemu ilegálne uzavretie komunikácie, avšak následne sa zrazilo s jedným z účastníkov pretekov.

Aj ďalší dvaja členovia posádky vládnej limuzíny, ministrov poradca a vodič, utrpeli zranenia.

Celkove sa pri nehode zranilo päť osôb.

Csaba Hende
Foto: TASR/Lukáš Furcoň


Policajné auto blokuje cestu na mieste dopravnej nehody, pri ktorej sa zranil aj maďarský minister obrany Csaba Hende 19. septembra 2013 neďaleko maďarskej obce Holovka (Hollókö).
Foto: TASR/MTI



Policajné auto blokuje cestu na mieste dopravnej nehody, pri ktorej sa zranil aj maďarský minister obrany Csaba Hende 19. septembra 2013 neďaleko maďarskej obce Holovka (Hollókö).
Foto: TASR/MTI