Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Orbánova vláda je na výjazdovom rokovaní v Sopronbánfalve

Na archívnej snímke maďarský premiér Viktor Orbán. Foto: TASR/AP

Orbán vo svojom statuse zverejnil niekoľko fotografií z výjazdovej schôdze a zároveň tvrdil, že rok 2024 bude rokom rastu.

Budapešť 5. februára (TASR) - Maďarská vláda výjazdovo rokuje v západomaďarskej Sopronbánfalve. Uviedol to v pondelok z miesta trojdňovej schôdze na Facebooku premiér Viktor Orbán, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Orbán vo svojom statuse zverejnil niekoľko fotografií z výjazdovej schôdze a zároveň tvrdil, že rok 2024 bude rokom rastu.

Internetové vydanie denníka Magyar Nemzet v tejto súvislosti podotklo, že Orbánova vláda sa pravidelne stretáva na predmestí Sopronu, v miestnom karmelitánskom kláštore v Sopronbánfalve. Vlani vo februári a v júli tam diskutovali členovia kabinetu o aktuálnych témach.

Dôležitými témami terajšieho výjazdového zasadnutia sú nadchádzajúce komunálne voľby a voľby do Európskej únie, ako aj analýza mimoriadneho summitu EÚ, na ktorom minulý štvrtok sa lídri členských krajín EÚ dohodli na prostriedkoch určených pre Ukrajinu, píše Magyar Nemzet.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)