Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Pokusy migrantov o ilegálny vstup na územie EÚ pokračujú

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Maďarská polícia uplynulý týždeň zadržala na území krajiny celkom 141 narušiteľov hraníc, z nich 30 na úseku hraníc s Ukrajinou a Rumunskom.

Budapešť 25. októbra (TASR) - Príslušníci maďarskej a rumunskej pohraničnej stráže na hraničnom priechode Csanádpalota odhalili skupinu 20 migrantov, ktorá sa na korbe malého nákladného auta pokúšala v noci z utorka (24.10) na stredu ilegálne prekročiť hranice. Informovala o tom agentúra MTI s odvolaním sa správu polície Čongrádskej župy.

Vozidlo šoféroval rumunský občan. Cudzincov, ktorí o sebe tvrdili, že sú občanmi Iraku, Iránu a Afganistanu, stíhajú rumunské orgány.

V Tolnianskej župe maďarskí policajti zadržali a predviedli v utorok popoludní srbského prevádzača. V nákladnom aute, ktoré viedol, bolo 37 migrantov bez osobných dokladov.

Hliadka 45-ročného Srba a cudzincov z Indie, Pakistanu a Afganistanu predviedla na policajnú stanicu v Szekszárde.

Polícia Tolnianskej župy nariadila trestné stíhanie prevádzača. Policajti cudzincom zabezpečili zdravotnú starostlivosť, jedlo a pitie. Prevezú ich do zariadenia cudzineckej polície v meste Tompa k maďarsko-srbským hraniciam.

Maďarská polícia uplynulý týždeň zadržala na území krajiny celkom 141 narušiteľov hraníc, z nich 30 na úseku hraníc s Ukrajinou a Rumunskom. Všetkých v zmysle platných právnych noriem odviedli k tzv. dočasným bezpečnostným hraničným bránam na maďarsko-srbských hraniciach.