Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Policajtku zranenú pri atentáte v Budapešti prebrali z umelého spánku

Policajní forenzní experti prehľadávajú miesto sobotňajšieho večerného výbuchu v centre Budapešti v nedeľu 25. septembra 2016. Pri výbuchu v centre Budapešti utrpeli zranenia dvaja policajti. Foto: TASR/AP

Nie je vylúčené, že policajtka s poraneniami hlavy trpí postraumatickým stresom, preto si nič nepamätá.

Budapešť 28. septembra (TASR) - Na nič z útoku si nespomína mladá maďarská policajtka Szabina, ktorá spolu s kolegom utrpela minulú sobotu ťažké zranenia pri bombovom atentáte v Budapešti. Podľa dnešnej informácie internetového vydania denníka Blikk sa pacientke zlepšil zdravotný stav, preto sa lekári vojenskej nemocnice rozhodli prebudiť ju z umelého spánku.

Nie je vylúčené, že policajtka s poraneniami hlavy trpí postraumatickým stresom, preto si nič nepamätá, povedal denníku nemenovaný chirurg, ktorý dodal, že časom sa jej spomienky môžu obnoviť.

Na udalosti si zatiaľ nedokázal spomenúť ani druhý zranený policajt László, ktorého stav sa výrazne zlepšil a ktorý už bol schopný aj vypovedať.

Pri explózii podomácky vyrobeného výbušného zariadenia naplneného klincami, ktoré v sobotu o 22.36 h neďaleko námestia Oktogon odpálil na diaľku neznámy muž, boli ťažko zranení dvaja členovia policajnej hliadky.

Nič nenasvedčuje tomu, že by sobotňajší výbuch v Budapešti mal niečo spoločné s migračnou krízou. V rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíznu stanicu M1 to v utorok uviedol predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Prípad vyšetruje Národný vyšetrovací úrad (NNI) ako pokus o viacnásobnú vraždu. Polícia zverejnila zábery bezpečnostných kamier, na ktorých je vidieť páchateľa. Za jeho dolapenie vypísali odmenu desať miliónov forintov (32.733 eur).