Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Maďarská polícia požiadala o pomoc pri pátraní po ozbrojených lupičoch

Ilustračné foto Foto: TASR

Pri obci Neszmély štvorica prenasledovaných podpálila vozidlo a motorovým člnom sa preplavila na slovenský breh Dunaja.

Budapešť 5. septembra (TASR) - Maďarská polícia požiadala slovenskú stranu o pomoc pri pátraní po štvorici ozbrojených páchateľov, ktorí dnes predpoludním vylúpili klenotníctvo v severomaďarskom meste Tata a ušli motorovým člnom na slovenské územie. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa polície Komáromsko-ostrihomskej župy Gabriella Léberová.

Podľa Léberovej doposiaľ páchateľov nenašli.

"Bola nám adresovaná žiadosť od maďarských kolegov, aby sme poskytli súčinnosť pri pátraní po týchto osobách. Pri Radvani nad Dunajom v okrese Komárno už bola vykonaná obhliadka miesta a zaistené stopy," uviedla pre TASR nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa predbežných informácií mala skupina podozrivých osôb pri unikaní pred políciou prejsť z Maďarska cez Dunaj na slovenskú stranu na nafukovacom motorovom člne. Tam páchatelia čln podpálili a ušli na motorovom vozidle. Bruchterová uviedla, že bližšie informácie k prípadu zatiaľ nie sú, pretože ho aj naďalej vyšetruje maďarská polícia.

Traja maskovaní lupiči predpoludním so zbraňou v ruke prinútili predavačku klenotníctva odovzdať zlaté šperky s celkovou hmotnosťou zhruba dvoch kilogramov. Štvrtý páchateľ ich čakal v aute, s ktorým z miesta činu ušli.

Maďarská polícia vydala o 15.24 h vyhlásenie, v ktorom uviedla, že policajti prenasledovali zločincov z Taty smerom na Ostrihom, keď im pred auto páchatelia hodili kovový predmet a dostali defekt.

Pri obci Neszmély štvorica prenasledovaných podpálila vozidlo a motorovým člnom sa preplavila na slovenský breh Dunaja. Polícia do pátracej akcie popoludní na maďarskej strane nasadila aj vrtuľník z Budapešti.