Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Maďarský prezident povedal, že Poľsko i Maďarsko rozpočtom EÚ získali

Maďarský prezident János Áder. Foto: TASR/AP

János Áder sa v rámci návštevy Poľska vyjadril aj k hospodárskej spolupráci medzi krajinami.

Varšava/Budapešť 22. marca (TASR) - Výsledkom spoločného úsilia je, že Maďarsko i Poľsko nadchádzajúcim sedemročným rozpočtom Európskej únie získali, vyhlásil dnes vo Varšave maďarský prezident János Áder. Najvyšší predstaviteľ Maďarska pricestoval na dvojdňovú návštevu Poľska.

Podľa agentúry MTI Áder v úvode návštevy rokoval s poľským prezidentom Bronislawom Komorowským o rozvoji vzájomných hospodárskych vzťahov, o možnostiach rozšírenia obchodnej výmeny, ale aj o tom, ako by bolo možné prilákať do Maďarska poľských investorov.

Komorowski pripomenul, že dobrou možnosťou oživenia hospodárskych vzťahov sú fóra pre malých a stredných podnikateľov, ktoré sa dnes a v sobotu konajú v poľskej metropole a v juhopoľskom Tarnowe.

Poľský prezident pripomenul, že večer pricestuje do Poľska aj ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, s ktorým si všetci traja prezidenti pozrú spolu zápas futbalovej kvalifikácie na majstrovstvá sveta medzi Poľskom a Ukrajinou.

Áder sa počas tejto návštevy stretne aj s poľským premiérom Donaldom Tuskom a v sobotu sa v Krakove zúčastní podujatí Dňa maďarsko-poľského priateľstva.