Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Zahraničie

Slovák podozrivý z vraždy zostáva v maďarskej väzbe

Jozef Roháč Foto: TASR/Henrich Mišovič

Roháča zadržali vlani vo februári na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku.

Budapešť 18. apríla (TASR) – Budapeštiansky Súd hlavného mesta dnes rozhodol o predĺžení vyšetrovacej väzby Slováka Jozefa Roháča. Ten je podozrivý z vraždy maďarského podnikateľa Jánosa Fenyöa, ktorá sa stala pred 14 rokmi.

Súd na svojej internetovej stránke uviedol, že vyšetrovaciu väzbu Roháča kvôli hrozbe úteku predĺžili najviac do 20. júna. Rozhodnutie zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť.

Mediálneho magnáta Fenyöa zavraždili 11. februára 1998 na budínskej strane Margitinho ostrova, keď čakal na svetelnej križovatke. Vrah vyskočil zo starého vozidla značky Mitsubishi a podnikateľa zavraždil cez okno dávkou zo samopalu. Potom z miesta činu ušiel.

Očití svedkovia videli terénne vozidlo a utekajúceho muža, ktorý pod jednou bránou zahodil kabát, čiapku a zbraň, ktoré polícia našla. Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI spôsob vraždy svedčí o tom, že ju vykonal nájomný vrah.

Roháča zadržali vlani vo februári na Slovensku na základe európskeho zatykača vydaného v Maďarsku. Od 18. apríla 2011 je vo vyšetrovacej väzbe v Maďarsku. Polícia začiatkom apríla zadržala aj ďalšieho Slováka - Ladislava T., ktorý mal byť údajne šoférom vraha. Muž, ktorého tiež vzali do vyšetrovacej väzby, čelí podozreniu z napomáhania úkladnej vražde.