Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Maďarsko: Skončili sa komunálne a národnostné voľby

Ilustračné foto Foto: TASR

Na základe údajov Národného volebného úradu (NVI) možno usudzovať, že účasť na komunálnych voľbách dosiahne 45-46 percent, podobne, ako tomu bolo pred štyrmi rokmi.

Budapešť 12. októbra (TASR) - Volebné okrsky v takmer 3200 miestach a obciach Maďarska sa dnes o 19.00 h uzatvorili, čím sa skončili voľby do miestnych a národnostných samospráv.

V predpoludňajších hodinách prišlo k urnám viac voličov než v roku 2010, popoludní to však už neplatilo. Na základe údajov Národného volebného úradu (NVI) možno usudzovať, že účasť na komunálnych voľbách dosiahne 45-46 percent, podobne, ako tomu bolo pred štyrmi rokmi. Mierne vyššia bola na voľbách do národnostných samospráv, ktorých sa

Ako o tom informovala predsedníčka NVI Ilona Pálffyová, vo volebných okrskoch došlo k niekoľkým nevoľnostiam a výpadkom elektriny. V obci Tenk v Hevesskej župe opitý volič pri vkladaní obálky roztrhol kartónovú urnu. Ďalšieho voliča pod vplyvom alkoholu, ktorý nebol schopný komunikovať, počmáral volebný lístok a obťažoval voličov, musela z volebnej miestnosti v obci Ercsi vo Fejérskej župe vyprevadiť polícia.