Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku sneží, kamióny mali obmedzený vstup, aj zo Slovenska

Kamióny stoja v kolóne na diaľnici M7 kvôli hustému sneženiu. Foto: TASR/MTI

Pre nákladnú dopravu opäť otvorili hraničný priechod Rajka medzi Maďarskom a Slovenskom.

Budapešť 12. februára (TASR) - Stovky kamiónov sú dnes odstavené v maďarských župách Zala a Vaš z dôvodu zákazu vjazdu pre vozidlá s hmotnosťou nad 7,5 tony do Slovinska.



Dopravné obmedzenia na diaľnici D1, D2 a D4 pre vodičov nákladných motorových vozidiel boli dnes o 15.40 h zrušené. Rovnako je pre nákladnú dopravu opäť otvorený hraničný priechod Rajka medzi Maďarskom a Slovenskom. TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave František Peczár.

Na maďarsko-slovinskej hranici zrušili dnes popoludní zákaz vstupu nákladných vozidiel na územie Slovinska, ktoré nariadili slovinské úrady v pondelok.

Podľa tlačovej agentúry MTI slovinské orgány už predpoludním čiastočne zrušili zákaz a do krajiny vpúšťali slovinské kamióny, neskôr všetky.

Pre silné sneženie v Taliansku od pondelka rána nepúšťali do Slovinska kamióny, ktoré iba prechádzali Slovinskom a od dnešného rána už žiadne nákladné autá s hmotnosťou nad 7,5 tony.

V Zalianskej župe sa zhromaždilo dnes napoludnie zhruba tisíc nákladných áut čakajúcich na vstup do Slovinska. Čakajúcim vodičom poskytovali čaj charitatívne organizácie Magyar Máltai Szeretetszolgálat a maďarský Červený kríž.

Na územie Maďarska smerom zo Slovenska nevpúšťajú nákladné vozidlá cez hraničné priechody v Rajke, Vámosszabadi a Komárno.