Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

VIDEO: V Maďarsku pokračuje summit prezidentov V4 a Chorvátska

Na snímke sprava maďarský prezident János Áder, slovenský prezident Andrej Kiska, poľský prezident Andrzej Duda (chrbtom), český prezident Miloš Zeman a chorvátska prezidentka Kolinda Grabarová-Kitarovičová diskutujú o vývoji na západnom Balkáne, o problematike klimatických zmien a energetickej bezpečnosti počas dvojdňového summitu prezidentov Vyšehradskej štvorky rozšíreného o Chorvátsko v maďarskom meste Balatonfüred v piatok 9. septembra 2015. Foto: TASR/Ladislav Vallach

Na žiadosť Kisku sa na program rokovaní dostali tiež migračná kríza v Európe.

Balatonfüred 9. októbra (TASR) – Summit prezidentov Vyšehradskej štvorky (V4) pokračuje dnes v maďarskom Balatonfürede druhým dňom. Zúčastní sa ho aj prezidentka Chorvátska Kolinda Grabarová-Kitarovičová.



Najvyšší predstavitelia Maďarska - János Áder, Slovenska - Andrej Kiska, Českej republiky - Miloš Zeman a Poľska - Andrzej Duda a prezidentka Chorvátska diskutujú o vývoji na západnom Balkáne a o problematike klimatických zmien i energetickej bezpečnosti.

Na žiadosť Kisku sa na program rokovaní dostali tiež migračná kríza v Európe a avizované rozšírenie prepravnej kapacity plynovodu Nord Stream.

Vo štvrtok hlavy štátov absolvovali v nepriaznivom počasí plavbu po jazere Balaton. Prezidenti o výsledkoch rokovaní budú informovať médiá dnes dopoludnia na spoločnej tlačovej konferencii.