Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku odsúdili Ukrajinca na štyri roky za prevádzačstvo

Ilustračná foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Prevádzač žijúci vo Varšave za prevoz do Nemecka od srbských hraníc cez Slovensko a Poľsko dostal 1500 eur.

Budapešť 10. mája (TASR) - Občana Ukrajiny odsúdil v utorok súd v severomaďarskom Hatvane za trestný čin prevádzačstva na štyri roky odňatia slobody. Muž mal zabezpečiť prevoz migrantov ilegálne vstupujúcich na územie Maďarska do Nemecka. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Prevádzač žijúci vo Varšave za prevoz do Nemecka od srbských hraníc cez Slovensko a Poľsko dostal 1500 eur. Vozidlo s piatimi Turkami, tromi Kurdmi a jedným Sýrčanom však 22. marca nadránom zastavila policajná hliadka na diaľnici M3 a vodiča zatkla.

Okresná prokuratúra v Hatvane obvinila Ukrajinca z trestného činu organizovaného prevádzačstva. Tamojší okresný súd odsúdil páchateľa v zrýchlenom konaní na štyri roky väzenia a vyhostil ho z Maďarska.

Ukrajinec sa proti rozsudku odvolal a žiadal o zmiernenie trestu. Odvolal sa aj prokurátor, ktorý žiadal sprísnenie verdiktu. Hovorca Hlavnej prokuratúry Hevešskej stolice László Konkoly Thege uviedol, že na druhom stupni bude v tejto kauze rozhodovať odvolací súd v Egri.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)