Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

V Budapešti po troch dňoch obnovili odvoz komunálneho odpadu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Podľa spravodajského servera 444.hu budapeštiansky starosta Gergely Karácsony vo štvrtok oznámil, že došlo k dohode medzi zamestnávateľom a odborármi.

Budapešť 7. októbra (TASR) - Pracovníci budapeštianskych technických služieb (KFK) obnovili v piatok ráno odvoz komunálneho odpadu, ktorý prerušili ešte v utorok. Podľa spravodajského servera 444.hu budapeštiansky starosta Gergely Karácsony vo štvrtok oznámil, že došlo k dohode medzi zamestnávateľom a odborármi.

Starosta spresnil, že zamestnanci dostanú jednorazový príplatok na úhradu zvýšených režijných nákladov domácností, v decembri im vyplatia vianočnú odmenu a u niektorých zabudujú do základnej mzdy doterajšie motivačné príplatky.

Pracovníci troch pobočiek technických služieb sa po nevydarenom utorkovom pokuse rokovať s manažmentom o zvýšení platov rozhodli vykonať mimoriadne detailnú kontrolu technického stavu smetiarskych áut. Zistili pri nej množstvo rôznych nedostatkov a prakticky všetky vozidlá odovzdali do opravy. Odpad sa tak v maďarskom hlavnom meste tri dni hromadil.