Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V hlavnom meste Maďarska komplikuje sneh dopravu

Foto: gazprom.com

V hornatej oblasti Budína boli viaceré hlavné cesty zjazdné iba s ťažkosťami, niektoré boli dokonca úplne nezjazdné. Náhle sneženie ale zaskočilo takmer celú krajinu, informoval server blikk.

Budapešť 19. apríla (TASR) - V Budapešti dnes od rána snežilo. V hornatej oblasti Budína boli viaceré hlavné cesty zjazdné iba s ťažkosťami, niektoré boli dokonca úplne nezjazdné. Náhle sneženie ale zaskočilo takmer celú krajinu, informoval server blikk.hu.

Vo vyšších polohách Budína sa sneh neroztápal. Cesty odpratávalo 14 mechanizmov, tie však kvôli zápcham mali problémy s čistením vozovky. Najkomplikovanejšia situácia bola v XII. budapeštianskom obvode.

Maďarská polícia uzatvorila niekoľko úsekov ciest v oblasti Pilišských vrchov a pohoria Matra na severe krajiny, kde napadlo až 20 centimetrov snehu. Vo viacerých obciach bola prerušená dodávka elektriny.

V Šoprone, Györi a v Mosonmagyaróvári spôsoboval problémy silný nárazový vietor s rýchlosťou 59 kilometrov za hodinu. Polícia zaznamenala vyše sto žiadostí o pomoc pri nehodách. Popadané konáre spôsobili problémy v doprave.

Polícia pre nepriaznivé počasie prerušila dnešnú 24-hodinovú bezpečnostnú akciu, v rámci ktorej sa chcela sústrediť na dodržiavanie povolenej rýchlosti na cestách.