Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku silný vietor lámal konáre a vyvracal stromy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Celoštátny úrad ochrany proti katastrofám registroval po celej krajine 3700 žiadostí o pomoc, pričom zaznamenal aj niekoľko zranení osôb.

Budapešť 30. októbra (TASR) - Maďarskí požiarnici odstraňovali následky nedeľňajšej víchrice v Budapešti, Peštianskej a Báčsko-malokumánskej župe ešte aj v pondelok ráno. Celoštátny úrad ochrany proti katastrofám (OKF) registroval po celej krajine 3700 žiadostí o pomoc, pričom zaznamenal aj niekoľko zranení osôb.

Ako pre agentúru MTI uviedol hovorca OKF Márton Hajdu, silný vietor lámal konáre a vyvracal stromy, ktoré v dvoch prípadoch spôsobili zranenie pasažierov osobných áut.





Búrka poškodila najmä strešné konštrukcie na 140 budovách, spôsobila výpadky elektrickej energie a meškanie vlakov. Vlakové spoje sa podarilo úplne obnoviť po odstránení konárov a stromov z tratí a po oprave elektrického vedenia v pondelok nadránom, keď vlaky premávali už bez meškania.

Najviac volaní o pomoc pri odstraňovaní následkov evidoval OKF v Budapešti a v Šomodskej, Fejérskej, Báčsko-malokumánskej a Peštianskej župe.