Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Od tragickej nehody Evy V. prešiel rok

Na archívnej snímke Eva V. Foto: TASR/MTI

Pred súd sa Slovenka postaví v utorok 27. augusta.

Budapešť 14. augusta (TASR) - Od tragickej nehody Slovenky Evy V., ktorá si vyžiadala štyri obete, dnes uplynul rok. Pred súd sa postaví v utorok 27. augusta. Prípad bude pojednávať Okresný súd v Gödöllö.

Občianka SR na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Eva V., ktorá je v súčasnosti v Maďarsku vo vyšetrovacej väzbe, podľa výsledkov vyšetrovania mala v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb.

Na snímke vrak vozidla, ktoré zhorelo po kolízii s autom so slovenským evidenčným číslom na diaľnici M3 neďaleko maďarskej obce Kerekharaszt 21. augusta 2012.
Foto: TASR/MTI