Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

POČASIE: V Maďarsku náhlasili poisťovniam vyše 2000 škodových udalostí

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Veterné počasie podľa meteorológov zostane aj počas sviatočného víkendu, na Veľkonočný pondelok budú nárazy vetra najsilnejšie.

Budapešť 3. apríla (TASR) - Budapešť 3. apríla (TASR) - Maďarským poisťovniam nahlásili do dnešného poludnia obyvatelia vyše 2000 škodových udalostí, ktoré boli výsledkom nárazového vetra, krupobitia, ale materiálne škody spôsobil v uplynulých dvoch dňoch aj blesk, informoval spravodajský server Origo.hu.

Nepriaznivé počasie zasiahlo najviac Budapešť, Nyíregyházu, Debrecín a Pécs. V hlavnom meste vietor poškodil strechy a strhával rôzne časti budov. Veterné počasie podľa meteorológov zostane aj počas sviatočného víkendu, na Veľkonočný pondelok budú nárazy vetra najsilnejšie.

Na maďarskej diaľnici M1 pri Tatabányi dnes vietor prevrátil nákladné auto s prívesom a z kamióna, ktorý viezol osobné vozidlá, strhol tri autá. Informovala o tom polícia na svojej internetovej stránke police.hu.

Prevrátené a strhnuté autá postavili na kolesá požiarnici.

V smere na Budapešť sa na diaľnici M1 vytvorila zápcha, ktorá dosahovala dĺžku až 30 kilometrov. Prispela k nej aj nehoda 37 kilometrov pred Budapešťou, kde sa zrazili dve osobné autá. Na záchranu zranených cestujúcich nasadili vrtuľník.