Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Let Wizz Air mal pre turbulenciu problémy, štyria zranení

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Stroj Airbus 320 sa podľa pasažiera dostal do turbulencií 45 minút po vzlete. Zrazu sa lietadlo obrátilo na ľavú stranu a začalo padať.

Budapešť 1. augusta (TASR) - Štyria ľudia utrpeli zranenia počas turbulencií lietadla spoločnosti Wizz Air smerujúceho z Budapešti na letisko Frankfurt-Hahn v Nemecku. O prípade, ktorý sa stal ešte 19. júla, informovali aerolinky dnes po tom, čo jeden z cestujúcich popísal situáciu serveru Airportal.hu.

Stroj Airbus 320 sa podľa pasažiera dostal do turbulencií 45 minút po vzlete. Zrazu sa lietadlo obrátilo na ľavú stranu a začalo padať. Posádka údajne cestujúcich vôbec neinformovala a po incidente oznámila iba toľko, že pokračujú v lete.

Pri páde začali v kabíne lietať predmety a pitie, pričom sa podľa tohto pasažiera zranili traja ľudia, z nich dve letušky. Na letisku v Nemecku čakali zranených sanitky. Nemecké orgány uviedli, že zranení boli celkom štyria.

Podľa vyhlásenia spoločnosti Wizz Air dvoch zranených cestujúcich ošetrili na letisku a mohli pokračovať v ceste, dve letušky sa však do služby kvôli ďalšiemu ošetreniu nemohli vrátiť.

Server AVHerald zaoberajúci sa leteckými nehodami o prípade uviedol, že vzhľadom na turbulenciu letelo lietadlo so 166 pasažiermi na palube po incidente dve minúty o 600 stôp vyššie, než malo povolené, až potom sa vrátilo do pôvodnej hladiny a pokračovalo na letisko Frankfurt-Hahn, kde po 50 minútach bezpečne pristálo.