Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Z Verony priviezli posledného zraneného po nehode do Maďarska

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó Foto: TASR/AP

Minister zahraničných vecí Péter Szijjártó informoval, že pacient je stále v kóme.

Budapešť 24. februára (TASR) - Z talianskej Verony dnes letecky presunuli do Budapešti posledného človeka, ktorý sa ťažko zranil pri tragickej nehode maďarského autobusu v Taliansku. Podľa agentúry MTI minister zahraničných vecí Péter Szijjártó informoval, že pacient je stále v kóme.

Šéf diplomacie na tlačovej konferencii povedal, že talianski lekári v utorok rozhodli, že muža s ťažkými poraneniami hlavy vzhľadom na činnosť jeho srdca a dýchanie už bude možné transportovať.

Szijjártó podotkol, že o dva týždne sa stretne pri oficiálnej návšteve Talianska so starostom Verony, ako aj s predstaviteľmi orgánov, ktoré Maďarom pri tejto tragickej udalosti poskytli pomoc. Minister im chce v mene svojej krajiny poďakovať, píše MTI.

Autobus so študentmi gymnázia, ktorí sa vracali z lyžiarskeho zájazdu vo Francúzsku, havaroval z doposiaľ neznámych príčin 20. januára pred polnocou na diaľnici A4 pri talianskom meste Verona. Vozidlo po náraze do mostového piliera zhorelo do tla. Na mieste nehody zomrelo 16 ľudí a mnohí ďalší sa zranili.