Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku prerušili rokovania k ustanovujúcej schôdzi parlamentu

Maďarský parlament, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Člen delegácie vládnej strany Fidesz Gergely Gulyás novinárom oznámil, že schôdzka sa síce riadne začala, ale pokračovať bude až o 17.00 h.

Budapešť 24. apríla (TASR) - Predstavitelia maďarských politických strán, ktorých kandidáti v parlamentných voľbách 8. apríla získali poslanecký mandát, nečakane krátko predpoludním v utorok prerušili rokovanie o prípravách na ustanovujúcu schôdzku.

Podľa komerčnej spravodajskej rozhlasovej stanice InfoRádió člen delegácie vládnej strany Fidesz Gergely Gulyás novinárom oznámil, že schôdzka sa síce riadne začala, ale pokračovať bude až o 17.00 h. Prvá prestávka viachodinového rokovania bola plánovaná na 12.30 h.

Gulyás neuviedol dôvody neplánovanej prestávky a odišiel bez toho, aby zodpovedal na otázky, čo mu boli položené.

Politici opozičných strán sa po prerušení schôdze zhromaždili v susednej miestnosti a začali rokovať za zatvorenými dverami. Podľa InfoRádió zrejme pokračujú v pondelňajších rozhovoroch, ktoré v nedeľu iniciovala ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP) a na ktoré prišli všetky opozičné strany s cieľom koordinovať svoje plány a predstavy o politických krokoch v novom zákonodarnom zbore.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach