Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zadržali falošné liečivá za 160 miliónov forintov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Medzi ilegálnymi prípravkami boli lieky proti bolesti, prípravky proti epilepsii, lieky proti mentálnym poruchám, preparáty na zvýšenie potencie, ale aj veľké množstvo výživových doplnkov.

Budapešť 27. septembra (TASR) - Vyše 100.000 ilegálnych tabliet a ďalších liečiv v hodnote 160 miliónov forintov (514.850 eur) zadržala polícia v Maďarsku v rámci medzinárodnej operácie pod krycím názvom Pangea, na ktorej sa podieľalo 123 štátov sveta.

Šéfka pracovnej skupiny odhaľovania falšovania liekov Národného orgánu boja proti falšovaniu (HENT) Lívia Ilkuová dnes v Budapešti podľa agentúry MTI uviedla, že razia trvala od 12. do 19. septembra.

V Maďarsku medzi ilegálnymi prípravkami boli lieky proti bolesti, prípravky proti epilepsii, lieky proti mentálnym poruchám, preparáty na zvýšenie potencie, ale aj veľké množstvo výživových doplnkov.

Polícia ďalej odhalila aj nelegálne zdravotnícke potreby a pomôcky - rôzne implantáty, prezervatívy, striekačky, obväzy a zakázané chirurgické pomôcky v hodnote 125 miliónov forintov (402.227 eur), dodala Ilkuová.