Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Maďarský parlament zaradil zákon o ochrane suverenity na záver schôdze

Na archívnej snímke maďarský parlament. Foto: TASR

Opozícia sa v rámci hodiny otázok bude podľa servera pýtať členov vlády premiéra Viktora Orbána na boj proti chudobe či na ekologické práva ľudí žijúcich v blízkosti tovární na autobatérie.

Budapešť 11. decembra (TASR) - V pondelok sa začína trojdňové plenárne rokovanie maďarského parlamentu, čím sa tento týždeň uzatvorí jesenná schôdza zákonodarného zboru. Poslanci budú okrem iného rozhodovať aj o balíku zákonov vládnej strany Fidesz na ochranu národnej suverenity, ratifikácia vstupu Švédska do NATO nie je na programe schôdze. S odvolaním sa na server infostart.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Opozícia sa v rámci hodiny otázok bude podľa servera pýtať členov vlády premiéra Viktora Orbána na boj proti chudobe, na ekologické práva ľudí žijúcich v blízkosti tovární na autobatérie, na postoj ku konfliktom v Gaze, na účty za plyn, ale napríklad aj na poľnohospodárstvo bez geneticky modifikovaných organizmov (GMO).

Parlament v pondelok ukončí rozpravy o návrhoch zákonov týkajúcich sa okrem iného ekonomiky, majetku štátu, univerzít, internetových sprostredkovateľských služieb, poľnohospodárstva, jadrovej energetiky, úpravy v prospech proporcionality volebného systému, ale aj ochrany národnej suverenity.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)